אודות המחלקה

הנושא הבוער ביותר בעולם כיום – וללא ספק גם בעתיד הנראה לעין - הוא המזרח התיכון והאסלאם. ההסלמה הפתאומית של ''התנגשות הציוויליזציות'' בין העולם המוסלמי למערב בשנת 2001 תפסה את הקהילייה הבינלאומית ''ישנה בשמירה'', וכעת הביקוש למזרחנים - בארץ כמו גם באירופה ובארצות הברית - נסק לגבהים שלא נראו כמותם.

היום יותר מאי פעם, התמחות בתחום המזרחנות מציעה לסטודנט אפשרויות רבות לקריירות מגוונות, מרתקות ומאתגרות בממשלה, במערכת הביטחון, במחקר האקדמי, בהוראה, בתקשורת, בעסקים ועוד.

המחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת בר-אילן, עם צוות מסור של מרצים וחוקרים מעולים במגוון תחומי המקצוע, ערוכה להכשיר את הדור הבא של המזרחנים.

תארים: ב"א; מ"א; ד"ר.

קורסים: למעלה מ - 30 קורסים בשנה לתארים השונים. הקורסים כוללים הרצאות מבוא, הרצאות מתקדמות, סמינרים וקורסים מיוחדים לתארים מתקדמים.

המחלקה ללימודי המזרח התיכון, הפקולטה למדעי היהדות, אוניברסיטת בר אילן, רמת גן 5290002

טלפון: 03-5317407 , פקס: 03-7384168, מייל: mhistory.dept@biu.ac.il