תואר ראשון

הקדמה

המחלקה ללימודי המזרח התיכון עוסקת במחקר והוראה בתחום ההיסטוריה הפוליטית, החברתית והכלכלית של האזורים הערביים והמוסלמיים של המזרח התיכון, החל מהופעת האסלאם במאה השביעית ועד לימינו.

ככלל, כשליש מן הקורסים שיש ללמוד לתואר ראשון הוא בתקופת ימי הביניים, וכשני שלישים בתקופת העת החדשה.

תנאי קבלה:

*בממוצע בגרות 95 ומעלה, ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי על סמך הבגרות בלבד.

*מועמדים בעלי ממוצע בגרות נמוך מ-95 יכולים להתקבל באמצעות ציון משוקלל של בגרות ופסיכומטרי. ניתן לבדוק את הציונים הנדרשים במערכת הערכת סיכוי קבלה באתר האוניברסיטה.

*שימו לב, הקבלה מותנית בעמידה בהצלחה בבחינת המיון באנגלית (אמי"ר/אמיר"ם) של המרכז הארצי לבחינות והערכה ברמה של 85 לפחות לפני פתיחת שנת הלימודים.

למערכת הערכת סיכוי קבלה לחץ כאן.

בן +26 ולא עומד בתנאי הקבלה? לחץ כאן ובדוק התאמה למכינה.

מסלולי ההתמחות

ניתן לבחור ללמוד מזרח תיכון באחד מתוך שלושת המסלולים הבאים:

1. לימודים בהיקף של מקצוע מורחב: 46 שעות שנתיות
  2. **לימודים בהיקף של מקצוע דו-ראשי מובנה: 25 שעות שנתיות
  3. *לימודים בהיקף של מקצוע דו-ראשי לא מובנה: 27 שעות שנתיות

*מקצוע דו-ראשי משמעו שהתלמיד לומד שני מקצועות ראשיים באוניברסיטה.

**מקצוע דו-ראשי מובנה משמעו שהמחלקה ללימודי המזרח התיכון הגיעה להסכם עם מחלקה אחרת על תכנית לימודים משותפת לשתי המחלקות. הסכם זה יקל על הסטודנט, שכן נעשה תיאום על מערכת השעות בין המחלקות.
המחלקות איתן יש לנו שיתוף פעולה: מדעי המדינה, ערבית, קרימינלוגיה, תולדות ישראל, גיאוגרפיה, אמנות יהודית, לימודי א"י, היסטוריה כללית, ב.א רב תחומי במדעי הרוח
חדש..מסלול דו-ראשי מובנה עם המחלקה לתקשורת

תוכלו למצוא פירוט נרחב של הדרישות לכל אחד משלושת המסלולים, בלשוניות בתכניות הלימודים.

שימו לב, על סטודנט שנרשם עד שנת תשע"ו (כולל) למסלול משני, להסתכל בקישור זה כדי לראות את היקף לימודיו.
כמו כן, על סטודנט שנרשם עד שנת תשע"ו (כולל) למסלול ראשי, להסתכל בקישור זה  כדי לראות את היקף לימודיו.