תואר ראשון

במחלקה קיימות תוכניות מגוונות לתואר ראשון בלימודי מזרח-תיכון

המחלקה ללימודי המזרח התיכון עוסקת במחקר והוראה בתחום ההיסטוריה הפוליטית, החברתית והכלכלית של האזורים הערביים והמוסלמיים של המזרח התיכון, החל מהופעת האסלאם במאה השביעית ועד לימינו.

תנאי קבלה:

*בממוצע בגרות 90 ומעלה, ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי על סמך הבגרות בלבד.

*מועמדים בעלי ממוצע בגרות נמוך מ-90 יכולים להתקבל באמצעות ציון משוקלל של בגרות ופסיכומטרי. ניתן לבדוק את הציונים הנדרשים במערכת הערכת סיכויי קבלה באתר האוניברסיטה.

*שימו לב, הקבלה מותנית בעמידה בהצלחה בבחינת המיון באנגלית (אמי"ר/אמיר"ם) של המרכז הארצי לבחינות והערכה ברמה של 85 לפחות לפני פתיחת שנת הלימודים.

בני +30 ולא עומדים בתנאי הקבלה? לחצו כאן ובדקו התאמה למכינה.

מסלולי ההתמחות

ניתן לבחור ללמוד מזרח תיכון באחד מתוך שלושת המסלולים הבאים:

1. לימודים בהיקף של מקצוע חד-חוגי: 46 שעות שנתיות
  2. *לימודים בהיקף של מקצוע דו-חוגי לא מובנה: 27 שעות שנתיות
  3. **לימודים בהיקף של מקצוע דו-חוגי מובנה: 25 שעות שנתיות

*מקצוע דו-חוגי משמעו שהתלמיד לומד שני מקצועות ראשיים באוניברסיטה.

**מקצוע דו-חוגי מובנה משמעו שהתלמיד לומד שני מקצועות ראשיים באוניברסיטה, כאשר המקצוע השני נלמד במחלקה הנמצאת עמנו בשיתוף פעולה.

המחלקות איתן יש לנו שיתוף פעולה: מדעי המדינה, ערבית, קרימינלוגיה, תקשורת, תולדות ישראל, גיאוגרפיה, אמנות יהודית, לימודי א"י, היסטוריה כללית, ב.א רב תחומי במדעי הרוח. חדש..מסלול דו-חוגי מובנה עם המחלקה למדעי המידע (מסלול טכנולוגיות אינטרנט או מידענות)